Funkey

Wat is Funkey eigenlijk?

Om 4- en 5-jarigen alvast op een leuke en natuurlijke manier kennis te laten maken met sportief bewegen is er Funkey.

KNHB

Funkey is een programma van de KNHB om kinderen van 4 t/m 6 jaar (kleuters) met plezier te laten bewegen. Tijdens de lessen van ongeveer een uur worden verschillende activiteiten gedaan voor de motorische ontwikkeling van de kinderen. Daarnaast leren kinderen met elkaar spelen en zich te houden aan (eenvoudige) spelregels.

Ontwikkelgebieden bij Funkey:
– Tikspelen (samenspelen, spelregels)
– Grondvormen van bewegen (rennen, springen, etc.)
– Lichaamsbeheersing (balanceren)
– Balgevoel (Rollen, stuiten, werpen, jongleren, vangen, trappen, slaan en stoppen)
– Muziek en ritme
– Hockeyvormen (Ringhockey, knotshockey)

Plezier staat altijd bovenaan tijdens Funkey!

Opbouw les Funkey bij Movendo-Fun

Ongeveer 10 minuten voor de start van de les kunnen de kinderen alvast het veld op. De kinderen kunnen dan het veld verkennen en met de ballen spelen (eventueel met ouder/verzorger).
De kinderen starten gezamenlijk met de trainer(s) en gaan daarna naar de eerste activiteit. De kinderen werken in groepen van maximaal 8 kinderen waardoor ieder kind voldoende aandacht kan krijgen. Tijdens een les worden 4 tot 6 verschillende activiteiten gedaan. De tijdsduur per activiteit is afhankelijk van de leeftijd en de interesses van de kinderen in de groep. Het kan daardoor voorkomen dat de groepen binnen een les niet allemaal dezelfde activiteiten doen.
Na ongeveer 50 minuten gaan de kinderen samen met de trainers alle materialen opruimen om vervolgens af te sluiten met limonade en een stukje fruit.

Locaties Funkey van Movendo-Fun: Pijnacker

Op zaterdagochtend van 8:30 tot 9:30 (in de zaalhockeyperiode van 9:30 tot 10:30) op het kleine veldje direct naast het clubhuis.

HC Pijnacker, Sportlaan 6 in Pijnacker
Meer informatie over de eerstvolgende cursus

Locaties Funkey van Movendo-Fun: Wassenaar

Op woensdagmiddag van 15:45 tot 16:45 (tijd onder voorbehoud) op een gedeelte van veld 1 direct naast het clubhuis. (De Benjamini’s trainen op hetzelfde veld van 15:45 tot 16:45.)

HC De Kieviten, Dr. Mansveltkade 11 in Wassenaar
Meer informatie over de eerstvolgende cursus